Filter
Sortera
28 produkt(er)

Landeveissykkel og racersykkel

En landeveissykkel er den perfekte sykkelen til deg som bruker sykkelen som trening og som elsker fart. Landeveissykkel er en fartsmaskin som er laget for å ta seg frem så fort som mulig. Sykkelens geometri er tilpasset for å minimere luftmotstand og vekten på sykkelen er lav. Sykkelen egner seg best på asfalt, men kan også sykle på grusete veier under kortere perioder. En landeveissykel kan du bruke som motion eller konkurranse. Ingenting slår følelsen når du sykler på din landeveissykkel samtidig som du kjenner pulsen stige og kroppen jobber. Landeveissykling er helt klart sykkelglede!

Hva karaktiserer en landeveissykkel?

Det som karaktiserer en landeveissykkel er bukkestyret og smale dekk. Et bukkestyre gir deg muligheten til å variere posisjoner da du kan gripe på den øvre delen av styret og undersiden. Det lave grepet gir en fremoverlent kjørestil og minimerer luftmotstanden som bidrar til en høyrere hastighet. Sykkeldekkene er som regel ikke bredere enn 23-25 mm og ofte uten dekkmønster, alt for å minimere rullemotstanden. Hjulene har ofte færre ekre sammenlignet med mountainbike og hybridsykler. Dette er på grunn av at en landeveissykkel trenger ikke å være like robuste som en MTB og hybridsykkel. Alle som har syklet på en landeveissykkel vet hvor viktig hvert gram er!

Kjøp landeveissykel online

Hos cykelkraft finner du et stort sortiment av landeveissykler til konkurransedyktige priser. Vi har landeveissykler i alle prisklasser som passer til alle. Uansett om du ønsker en enklere modell eller en sykkel som passer til Tour de France så har vi sykkelen for deg. Sykkelen er produsert i aliminium eller kullfiber og finnes både i damemodell og herremodell. Damemodellene har ett lavere innsteg og kortere avstand til sykkelstyret.

Vi vet at det er mye å velge mellom og det kan være vanskelig å bestemme seg. Skal jeg ha få eller mange gir? Mekanisk eller hydrauliske bremser? Aliminium eller kullfiber? Vi kan svare på alle spørsmålene dine, få hjelp av våre sykkeleksperter.

Landeveissykkel for dame og herre

Hos Cykelkraft finner du racesykler for både dame og herre. Det er egentlig ingenting som heter herresykler og damesykler når det gjelder racesykkel. Disse syklene er unisex. Damespesifikke syklene er tilpasset kvinnens kropp. Dette innebærer at de har justerbart sete, styre og i blant kortere vevarmer.

racercykel

Racersykkel eller landeveissykkel?

Det er ingen forskjell mellom en racer - og landeveissykkel.

Cyclocross

Cyclocross-racer er en spesialvariant av racersykkelen. Den ligner på en vanlig landeveissykkel, men har andre bremser, bobble – og grovere dekk. Cylocross-sykkelen har dobble og grovere dekk på grunn av at cylocross-konkurranser foregår som regel i terreng og derfor trenger sykkelen bedre veigrep sammenliget med en vanlig landeveissykkel. Bremsene er tradisjonelle cantilever som er åpne slik at ikke leire og smuss skal feste seg i bremsene. Det finnes også skivebremser til Cyclorcrosser, de har samme egenskaper. Hos Cykelkraft finner du denne sykkeltypen fra varemerker som Nishiki, Crescent och Surly. Vi monterer, justerer og tester sykkelen før vi sender den til deg.