Filter
Sortera
1 produkt(er)

Triathlonsykler

Triathlonsykkel er bygget for fart. Sammenlignet med temposykler er ikke reglene like strenge på hvordan triathlonsyklene skal se ut. Derfor kan man produsere sykler som tar dypere svinger og optimere sykkelen aerodynamisk og stivhet.

Må jeg ha en triathlonsykkel til triathlonkonkurranse?

Ja og nei! For selve sykkeldelen i en triathlon-konkurranse har det kanskje ikke så stor betydning utifra hvor sterk du er. Derimot er det stor forskjell på syklenes geometri som aktiverer ulike muskelgrupper. En vanlig temposykkel eller racersykkel ha ofte en setebevegelse på ca 72 grader, dette hjelper til å optimere bruke av lårmusklaturen og dermed får man ekstra kraft i pedalene. Skal man deretter løpe 42 km etter en 18 km lang sykkeltur kan det få konsekvenser ved å ikke ha en triathlonsykkel. En triathlon har en bredere setebevegelse ca 76-78 grader som hjelper til med en fremoverlent og aerodynamisk posisjon på sykkelen. Dette gjør at man sparer lårmusklaturen for mye belasning og dermed er mer rustet for å løpe 42 km. Dette handler selvfølgelig om ambisjonsnivå, vi anbefaler en triathlonsykkel i et triathlonløp.

Slik vinkler du tempo-pinner på en triathlonsykkel

Ved å ha en liten bøy i tempo-pinnene på en triathlonsykkel får du en bedre komfort og naturling vinkel på håndleddene. Dette er minst like viktig som raskheten. Vi anbefaler nybegynnere å sykle med en liten bøy på tempopinner da sittestillingen på denne typen sykkel er ganske ekstrem. Velg det du synes er mest komfortabelt – det er du som skal sykle!