Filter
Sortera
1 produkt(er)

Kjøp fatbike online i dag!

Fatbike kan være det morsomste som har dukket opp på sykkelmarkedet på senere tid. Fenomentet og idèen kom opprinnelig fra Alaska for snart 30 år siden. Innen ett langt sykkelkonkurranse måtte de justere sykkelen med dobble dekk slik at sykkelen ikke synker ned i snøen. I dag får man kjøpt fatbike med spesial – og velkonstruert rammer i både kullfiber, stål og aliminium. Det er en fatbike for alle!

Hvorfor fatbike?

Svaret på dette spørsmålet er helt enkelt: «hvorfor ikke?». Det er utrolig gøy! Med en fatbike kan du sykle overalt, uansett om det er snø, sandstrender, fjellvegger eller vanlige sykkelspor eller skogsstier. Med en fatbike sykler du oftest helstiv, dvs. sykkelen har totalt udempet ramme og får demningen ved et veldig lavt lufttrykk i dekkene. Dette gir en herlig sykkelfølelse da rammen beveger seg etter dine bevegelser. Dekkene som er store og brede har et stort kontaktområdet mot underlaget, et fantastisk grep og en stor trygghetsfølelse.

Kan jeg bruke en fatbike på noe annet enn snø og sand?

Selvfølgelig! På grunn av de brede dekkene blir akserasjonen treger ved annet underlag. Bortsett fra dette er fatbike en sykkel som fint kan brukes på asfaltunderlag i byen. Selvfølgelig er det andre pendlersykler som mest sannsynlig er litt raskere en fatbike, spørsmålet er da om pendlersykkelen er like gøy å sykle på. Det tror vi ikke!

Fatbike eller vanlig mountainbike?

En fatbike er egnet til å gjøre flere ting med enn mountainbike. Hjulenes store kontaktområde og lave dekktrykk gir deg ekstremt bra grep i de fleste typer av terreng. Det er en helt annen opplevelse på løst underlag. En fatbike gir deg følelsen av å surfe på underlag som sand og snø dette er på grunn av sykkelens brede og store dekk da dekkene ikke synker ned i underlaget på samme måte som vanlige dekk kan gjøre. Fatbike er ikke like rask på underlag som stein eller ujevne terreng da fatbikes ikke har støtdempere. Mountainbike blir i dette tilfellet bedre og hjelper det i disse situasjonene. Er du ute etter å sykle birken på kortest mulig tid er kanskje ikke en fatbike det beste alternativet som en cross country-sykkel. Velg din neste sykkel ut ifra hvilken bruksområdet du ønsker å bruke sykkelen til. Kjøp fatbike hos Cykelkraft til bra priser! Vi hjelper deg gjerne på veien til din nye fatbike!

Tips och triks

Denne sykkelen har en stor roterende vekt, dvs hjulene og dekkene. Ønsker man å oppgradere sykkelen er dette et området man kan ta en titt på. Vi synes at tubeless er bra på mountainbikes, men på en fatbike kan du spare opp til 300 g per hjul, som er en utrolig stor vektminskning for en liten kostnad. Man kan også oppgradere Ass saver-skjerm for å slippe å få vann på setet når du er ute å sykler på snøen og i leira.