Filter
Sortera
657 produkt(er)

Kjøp sykkelbremser hos Cykelkraft

Sykkelbremser er den viktigste delen på en sykkel og må vedlikeholdes regelmessig. Som du allerede vet senker bremsene farten på sykkelen. De fleste bremsesystem som er på sykkel har tre hovedkomponenter. Blant annet trenger du bremsehåndtak eller pedaler for å bruke bremsesystemet. I tillegg må sykkelen ha bremsevajer og bremseslange som overfører kraften fra pedalen eller bremsehåndtaket til bremsemekanismen. Det som stopper sykkelen er trykket fra bremsebelegge mot hjulet. Om bremsesystemet begynner å bli gammelt eller ødelagt kan det oppstå farlige situasjoner for deg og omgivelsene. Det er derfor viktig å sjekke bremsene regelmessig og reparere eventuelle feil.

Ulike sykkelbremsessytem

Det krever flere komponenter for at bremsesystemet skal fungere optimalt. Hvilken komponenter du trenger avhenger av hvilken sykkeltype du har. Det er fire ulike bremsesystem: skivebrems, felgbremser (v-bremser), fotbrems, rullebrems. Skivebrems er mekansik eller hydraulisk. Mekanisk skivebrems er billigere og trenger mindre vedlikehold. Hydraulisk skivebrems gir bedre og en mer kontrollert bremsing. Skivebremser er oftest på mountainbikes, men også på en del hybrid- og touringsykler. En skivebrems består hovedsaklig av en metallskive som sitter i hjulnavet og bremseklosser. Når bremseklossene presser mot metallskiven reduseres farten. Felgbremsen er et bremsesystem med en enkelt og relativt vedlikeholdsfri konstruksjon. En felgbrems har to bremsearmer med bremseklosser sammen med bremsevajer. Når bremsearmene presser mot felgen reduseres farten. Fotbrems er på de fleste standardsykler og barnesykler. Det er en type trommellbrem som er integrert i baknavet med ett internt frihjul. Tramper man pedalen bakover bremser sykkelen. Rullebremser er også integrert i sykkelens bakre nav, men skiller seg fra fotbrems ved å bruke hendene ved hjelp av bremsereglage. Rullebrems er den mest uvanlige bremsesystemet, men er å finne på en del hybridsykler og standardsykler. Kjøp sykkelbrems online

Hos Cykelkraft finner du et stort og bredt utvalg av sykkelbremser fra kjente varemerker som Shimano, hope Tech, Avid, SRAM, Tektro og mange flere varemerker. Uansett om du må bytte en bremsevajer eller andre bremsedeler finner du disse hos oss. Trenger du hjelp med å finne riktige deler kan du alltid ta kontakt med våre sykkeleksperter på mail eller telefon. De har kunnskap om alle bremsesystem og vet hvilken komponenter du trenger til sykkelen din.