Filter
Sortera
1762 produkt(er)

Sykkelhjul og hjulsett

Vi har sykkelhjul, hjulsett og løse bakhjul og forhjul. Her finner du racerhjul, mountainbikehjul, standardhjul eller hjul til alle andre typer sykler fra kjente varemerker som IBIS, Bontrager, Shimano, SRAM, Zipp, Mavic, Crankbrothers, Campagnolo og mange flere.

Mountainbikehjul

Mountainkbikehjul er laget for å være så slitesterkt som mulig for å fungere optimalt i ulike terreng. Mountainbikehjul kommer ofte i 26, 27,5 eller 29 tommer med ulike akselstandarder. De fleste moderne mountainbikehjul har stikkaksel som er 12 mm i diameter og mellom 142-148 mm bak og 15 mm i diameter og 100-110 mm i frem. De kan også komme som hurtiglås hvor akselen er 5 mm i diameter og 135 mm i lengden. Det kan forekomme flere mindre hjuldimensjoner.

Sammensettingen av Mountainbikehjul

Sykkelens felgbredde kalles ofte inne – og ytterbredde. Felgbredden avgjør hvor stabilt dekket sitter på felgen. Skal du sykle med lavt trykk med brede dekk trenger du en bredere felg slik at ikke dekket skal bevege seg frem og tilbake. Skal du sykle med plussdekk (2.6¨eller bredere dekk) anbefaler vi smalere dekk (1.9¨-2.3¨) med høyere trykk kan du bruke 19-25 mm i innerbredde.

Vekten på ett sykkelhjul kan skille seg mye da material og konstruksjon i både NAV, felger og ekre kan variere. Vekten blir tydeligere på ett sykkelhjul sammenlignet med andre sykkeldeler da hjulet har en rotasjonsvekt (sentrifugeeffekt) som øker den totale vekten.

Ønsker du en rask sykkel bør du ha ett stivt material og komponenter som ikke bøyer seg ved kraftige svinger og hopp. Dette går hånd i hånd med material (med noen unntak). Karbonfiber er veldig populært material.

Ønsker du en rask sykkel bør du ha ett stivt material og komponenter som ikke bøyer seg ved kraftige svinger og hopp. Dette går hånd i hånd med material (med noen unntak). Karbonfiber er veldig populært material.

De siste årene har det kommet flere og flere bakgir på mountainbikes. Hovedsakelig SRAM har et stor utvalg av 12 kassetter der de fleste (GX, X01 og XX1) krever en spesiell type av firhjulsbody som heter XD. Har du gir fra Shimano eller SRAM som har 8-11 bakgir må du ha en Shimano Standard Body. Disse er ofte unike i festet mot navet fra ulike produsenter. Shimano har kommet emd en 12 delet gruppe som krever ytterligere en spesiell type body som heter Micro Spline. Flere eiker gir ett stivere hjul som igjen er mer robust. Flere eiker gjør hjulet tyngre. Det vanligste er mellom 24 og 26 stk ekre i ett mountainbikehjul.

¨

Racerhjul

Racerhjul skal være lette og stive uten å gå utover komforten. På racerhjul er det nesten kun 28¨ hjul som gjelder, men dimensjonen kan variere. Den vanligste akseltypen er hurtiglås (5x100 mm frem og 5x130 mm bak). Her har det også kommet stikkaksler (12x100 mm frem og 12x142 mm bak) da skivebremsen har blitt mer populær på landeveissykler.

Ulike typer av racersykkelhjul

Hovedfokuset med racerhjul er mindre på bredde og mer på profil. Bredden justeres for å få en stiv og aerodynamisk felg som mulig istedenfor å ta kraftig støt. Det er tre ulike varianter:

 • Lavprofilhjul
 • Høyprofilhjul
 • Dischjul
 • Lavprofilhjul har fokus på å være lett. Disse bruker profesjonelle syklister i fjelletapper, disse hjulene reduserer totale vekten på hele sykkelen og er med på å gjøre det enklere å sykle fjelletapper.

  Høyprofilshjul har en høy profil og en aerodynamiskutforming. Dette minimerer luftmostanden og er perfekt for flate etapper.

  Dischjul heldekket sykkelhjul som blir først og fremst brukt i temposykling og triathlon. Disse hjulene er ikke tillatt i vanlige linjeritt, men er den mest aerodynamiske varianten.

  Sammensettingen av racerhjul

  Vekten er forskjellig mellom ulike hjul da materialet og konstruksjonen i nav, felger og ekre skiller seg fra hverandre. Vekten blir tydeligere på hjul enn andre sykkeldeler da hjulet lager en rotasjonsvekt som igjen øker vekten raskere hjulet roterer. Hjulet på en landeveissykkel veier normal 1100-1800g.

  Kjøp sykkelhjul online hos Cykelkraft

  Vi vil at det skal være enkelt å kjøpe sykkel på nettet. Du kan bruke filterfunksjonen for å finne riktig produkt eller kontakte kundeservice for å få eksperthjelp.