Filter
Sortera
66 produkt(er)

Sykkelpedaler

Det blir vanskelig å sykle ute pedaler. Det er pedalene og kraften fra føttene dine som får sykkelens hjul til å rulle. Pedalene er ofte laget av gjengede aksler som sitter fast i vev-armen, og selve pedalen som man har foten på. Denne roterer rundt pedalens aksel med hjelp av kulelager.

Ulike typer av pedaler

Det er ulike typer pedaler som egner seg bedre for ulike sykler. De flest pedalene som du finner hos oss er:

  • SPD-pedaler
  • Kombipedaler
  • Plattformspedaler
  • Standardpedaler

SPD-pedaler blir også kalt Clipless-pedaler. Skal SPD-pedaler eller clipless-pedaler fungere på riktig måte må du bruke sykkelsko med cleatsfeste på undersiden av skoen som lar deg bruke klikkpedaler. En SPD-pedal lar deg få et såkalt rundtråkk, med andre ord så får du mer flyt i bevegelsen når du tråkker på pedalen med cleatsfeste. Resultatet er rett og slett høyere fart!

Hvilken pedal skal jeg velge?

cykelpedal

Når du skal velge hvilken pedal er det først og fremst hvilken type sykkel du har som bestemmer dette. Skal du sykle mountainbike i terreng, men ikke så mye nedfor anbefaler vi å velge SPD-pedaler, sykler du derimot enduro eller downhill er ett par plattformspedaler bedre. Clipless-pedaler er også bra om du sykler landevei. Syker du derimot på en bysykkel eller hybridsykkel vil ett par standardpedaler eller plattformpedaler være bra.

Kjøp pedaler til sykkel online hos Cykelkraft

Hos Cykelkraft finner du et stort utvalg av sykkelpedaler fra kjente varemerker. Uansett om du sykler på en mountainbike eller racersykkel har vi pedalene for deg. Her finner du pedaler i alle prisklasser. Trenger du hjelp med å finne riktig pedaler til sykkelen din kan du alltid ta kontakt med våre sykkeleksperter på chatt eller tlf. Kjøp sykkelpedaler hos Cykelkraft.