Filter
Sortera
891 produkt(er)

Sykkelhjelm

Her finner du et stort sortiment av sykkelhjelmer. Det viktigste med en sykkelhjelm er at du skal ha en på deg, derfor skal du velge en hjelm du liker. Tester som har blitt gjort av forsikringsselskap viser at bruk av hjem minsker 60% av alvorlige hodeskader – samtidig blir risken for alvorlige ansiktsskader også minimert ved bruk av hjelm. Det er derfor alltid smart å bruke hjelm! Det er lov om at barn opp til 15 år skal bruke hjelm dette gjelder uansett om barnet sykler selv eller sitter på. Cykelkraft har sykkelhjelm til både voksne, dame og junior. De fleste sykkelhjelmer er justerbar i størrelsen. Hos oss finner du godkjente sykkelhjelmer fra de største produsentene slik som Bell, Giro, Bontrager, Mavic, Abus, Ruby Project, Endura, Lazer og mange flere.

Godkjent sykkelhjelm

Alle sykkelhjelmer du finner hos er godkjente. Du skal alltid være sikker på at du velger en hjelm som beskytter deg og ditt hodet. En godkjent sykkelhjelm gjelder disse kriteriene: dekker panne, hodet og at den oppfyller standarmerkningen CE EN 1078 som skal stå oppgitt i hjelmen. Selv om alle hjelmer er godkjente og oppfyller kriteriene er det noen hjelmer som tar sikkerhet til et nytt nivå. Disse hjelmene heter MIPS-hjelmer. MIPS tillater at hjelmen kan rotere i forhold til hodet hvilket gjør MIPS-hjelmer bedre beskyttelse mot rotiasjonsskader. Når det gjelder sykkelhjelm til barn er det andre sikkerhetsbehov man skal ta hensyn til. Barn leker, er impulsive og har ikke ferdigutviklet konsekvenstenk. Dette kan innebære at barnet oppdager noe gøy på veien og dermed går av sykkelen og begynner å leke. Man skal derfor huske på at en sykkelhjelm er ikke en hjelm man skal leke meg, derfor bør man alltid ta av hjelmen får fort man ikke sykler. På grunn av dette anbefaler NAF (Svensk nasjonalforening for trafikksikkerhet) at barn opptil 7 år bruker småbarnshjelm med grønn spenne. En grønn spenne åpnes om barnet skulle sette seg fast.Det er ulike mening om den beste sykkelhjelmen. NTF mener at sykkelhjelm med grønn spenne er like sikker som en vanlig hjelm, men flere hjelm-produsenter mener en vanlig sykkelhjelm er det sikreste. Vi kan derfor ikke anbefale deg hvilken hjelm du skal velge til barnet ditt, velge en hjelm utifra barnet og han/hennes personlighet. Vi anbefaler at barn skal alltid bruke hjelm og det gjelder også voksene som har syklet i mange år.

MTB-hjelmer

Det er alltid viktig å bruke hjelm, spesielt viktig er det når du skal sykle mountainbike. På markedet finnes det MTB-hjelmer for mer ekstrem sykling slik som når du sykler i skogen og down hill. MTB-hjelmer har ofte skjerm for å unngå at man får gørme i øynene. Alle hjelmer fungerer når du skal sykle mountainbike, da anbefaler vi å ha en sykkellkaps under hjelmen som en skjerm. Det er mange MTB-hjelmer med skjerm som kan monteres av når du skal hverdagssykle. Liker du ekstremsport og pushe grensene litt ekstra er det en fullface MTB-hjelm som gjelder. Denne beskytter i tillegg til hodet hele ansiktet. Denne typen beskytter dessuten tennene dine.

Velg riktig størrelse på din sykkelhjelm

Når du kjøper sykkelhjelm hos oss på Cykelkraft kan du enkelt filrere på hvilken hjelm som passer deg. I filteret kan du oppgi omkrets på hodet i cm, i resultatet vil det da vises kun hjelmer som passer denne omkretsen. Deretter kan du velge den som passer deg best ut ifra form og farge.

Cykelhjälm

Kjøp sykkelhjelm online

Det er ikke vanskelig å kjøpe sykkelhjelm på nettet hos Cykelkraft. Vi oppgir alle størrelser i cm – omkretsen på ditt hodet. Vi selger sykkelhjelmer for herre, dame, junior og barn. Vi tilbyr et bredt sortiment og billige priser. Vi kan nesten påstå at du finner.