Filter
Sortera
143 produkt(er)

Sykkellampe og refleks

Det er flere grunner til å ha en sykkel med bra sykkelbelysning. Du blir synlig i trafikken samtidig som du ser bedre når du sykler. Det kan være livsfarlig å sykle uten sykkellampe spesielt om du sykler om bilveier med mye trafikk. For en relativ liten sum kan du minimere risikoen for kollisjon samtidig som du bidrar med et bedre samspill mellom trafikantene. Du skal alltid ha sykkellampen tent når det er mørkt ute, men vi anbefaler å alltid bruke sykkellampen selv når det lyst ute.

Hvordan sykkelbelysning skal jeg ha?

Skal sykkelen din være synlig i mørket må sykkelen være utstyrt med: refleks – fram, bak - og på sidene og fremlampe som er synlig på 300 meter. Dette er et minimum krav og må være montert på sykkelen. For økt synlighet kan du velge sykkelbelysning med DRL (day running light). Disse lampene er like synlig i daglys som i mørket. Ønsker du økt sikkerhet kjøp en sykkellampe med day running light (DRL).

Sykkelbelysning

Du må velge sykkelbelysning utifra hvor og hvordan du sykler. Sykler du korte avstander med opplyste veier holder det med en enkel baklampe og fremlampe som ligger mellom 70-200 lumen. Sykler du derimot korte avstander på veier med dårlig belysning bør du velge en fremlampe med høyere lumen. Pendler du til jobben anbefaler vi deg å velge en sykkellampe som både er godt synlig og gir deg mye lys. Fremlampen bør være på minst 600 lumen slik at du kan trene på grusveier og skogstier. Skal du derimot trene i tøffere terreng når det er mørkt anbefaler vi en hodelykt mellom 700-2000 lumen. Du kan lese mer om hvilken sykkellbelysning du kan velge mellom på vanlige spørsmål.

Kjøp sykkelbelysning online

Hos Cykelkraft finner du et stort utvalg av sykkellamper fra varemerker som blant annet Sigma, Cavo, Cateye, Bontrager, MTiger Sports, BBB, Lezyne og Made. Vi har alt fra reflekser, hodelamper og sykkellamper. I tillegg finner du komplette belysningssett med frem og baklampe. Er du usikker på hvilken sykkelbelysning som passer ditt behov kan du få råd og veiledning av våre sykkeleksperter.